haber

Yapacağınız yorumları heyecanla bekliyorum.

19 Mart 2013 Salı

Koca Seyyid Ali Onbaşı



Ne hikmetse bataryada tek top ayakta kalabilmiş! Fakat onun da vinci kırılmış olduğundan mermileri namluya sürülemiyordu.

Yüzbaşı Hilmi Bey, etrafındaki birliklerinden yardım alabilmek düşüncesiyle bataryadan uzaklaştığı sırada, Niğdeli Ali ile Koca Seyit ümitsiz ve perişan idiler. 

İngiliz ve Fransız savaş gemileri denizin üstünde ateş püskürerek ağır ağır yol alırken, Koca Seyit donuk donuk ve ümitsiz gözlerle bu tabloyu seyretme talihsizliği içinde idi. Bu cehennem içinde birden kendisini yok farzetti, bu ulu kubbenin altında Rabbiyle başbaşa kaldığını ve çocukluğunda Annesi Emine Hatun'un öğrettiği duayı hatırladı. Avuçlarını semaya açtı:

"-Ulu ve yüce olan Allah'tan başka hiçbir güç ve kuvvet yoktur." duası, ağzından nur tanesi gibi dökülmeye başladı. Seyit bu duayı defalarca okudu ve: "Ey eksiği ve fazlası olmayan! Ey alemlerin rahmeti! Benim vücuduma öyle kuvvet ver ki, benden başka hiç, ama, hiçbir kulun benden kuvvetli olmasın!"

Gözlerinden sel sel akan yaşlar yerleri ıslatıyordu. Güzel dudakları aşk ve iştiyaktan şerha şerha yarılmıştı, "Allahım! Allahım! benden kuvvetini esirgeme..."

Bu yakarış, şüphesiz, hiç kimseninkine benzemiyordu, benzemedi. Çünkü Seyit Herkesten başka türlü bir insan oldu. Derin bir nefes aldı, Hak namına Hak yolunaydı. Aşk ile kendinden geçmesi ve 215 okkalık top mermisini kucaklayıp omuzuna alması bir oldu. Demir basamakları tam üç kez inip çıktı. Yanında bulunan Niğdeli Ali, Seyit'in Göğüs ve omuz kemiklerinin çatırtısını duyuyor, hayret ve dehşet içinde kalıyordu! Şahit olunan bu manzaranın azamet ve heybeti o kadar büyüktü ki, topun namlusuna sürülen üçüncü mermi, savaşın kaderini değiştiren olayı yaratmış ve İngilizlere ait "OCEAN" (Oşin) isimli zırhlı bu merminin isabetiyle korkunç yara almıştı. Olay müthiş idi, sanki denizin üstüne kıyamet günü gelmiş gibi ortalık feryat ve figanla doldu.


Kaynak: 215 okkalık mermi nasıl kaldırıldı! http://www.webhatti.com/garip-olaylar/212021-215-okkalik-mermi-nasil-kaldirildi.html#ixzz2O018j7JS
whkaynak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder